In Hamme wachtte er een zeer mooi, technisch parkoers.  Matteo keek er dan ook echt naar uit, temeer er heel wat sterke renners waren afgezakt om deel te nemen.  Het was even wachten wat de loting bracht maar terug geen geluk : Matteo moest vanop de 4de rij starten terwijl de Belgisch Kampioen Lars Corsus vanop de eerste rij mocht starten.  Dit mag echter geen excuus zijn : een loting is een loting en volgende keer is het misschien net andersom.

Matteo draaide als 21ste de eerste chicane in en zat al dadelijk 15″ seconden achter op Lars die een bliksemsnelle kopstart had genomen.  Stelselmatig schoof Matteo echter op zodat hij na de eerste ronde als 4de doorkwam, nog steeds op 15″ achter Lars.  Giel Lejeune zat ondertussen 2de dus hij vormde een doelwit voor Matteo.

De volgende ronde kwam Matteo als 3de door en de derde ronde als 2de.  Iedereen had echter zijn portie pech : Giel zijn ketting vloog er even af en Matteo viel waardoor hij zijn 2de plaats terug kwijt speelde.

Samengevat kunnen we zeggen dat ze alle 3 een zeer mooie wedstrijd reden.  Proficiat aan de Belgisch Kampioen Lars en eveneens aan de sterk rijdende Giel .
Leuk om tegen jullie te strijden !

De uitslag :

  1. Lars Corsus
  2. Giel Lejeune
  3. Matteo Declercq
  4. Stan Nijs
  5. Briek Van Duyse