Na 2 weken rust stond Matteo te popelen om terug in competitie te treden. De 7de wedstrijd binnen de Aspiranten Cyclocross Cup stond op het programma en deze ging door te Varsenare.

Bij de opwarming ging het bijna helemaal mis : Matteo raakte een paaltje en kwam ten val.  Hij bezeerde zich aan de linkerknie en deze zwol wat op.  Een ijszak hield verdere zwelling tegen en met goed in beweging te blijven was Matteo toch klaar om van start te gaan. Hij diende vanop de 4de rij te starten en draaide als 12de van de 19 deelnemers de eerste bocht in .  Vooraan had Danté Flamez het commando genomen en deze legde er duchtig de pees op.  Het parkoers leende zich niet echt tot vlot voorbijsteken maar na 1 ronde zat Matteo toch al op een 7de plaats.  In de tweede ronde wist Matteo zich snel naar de 2de plaats te maneuvreren en zo kon hij in de 3de rond naar Danté rijden.  Vanaf nu nam Matteo het commando en Danté volgde op een 5tal seconden, gevolgd door Dario Ingels en Gilles Van Loo.

Matteo ging onbedreigd naar zijn 9de overwinning van het seizoen en Danté eindigde mooi 2de voor Gilles Van Loo die Dario nog had kunnen voorbijsteken toen deze ten val kwam.