Na de overwinning in het Kampioenschap van Vlaanderen van vorige maandag was er terug een wedstrijd voor de Aspiranten Cyclocross Cup (ACC) op hetzelfde parkoers.  Hetzelfde parkoers betekende echter niet noodzakelijk dezelfde wedstrijd want ditmaal lag de ondergrond er helemaal anders bij : geen zwaar bandenprofiel maar een licht profiel werd gekozen.  Wel spijtig dat er maar 12 deelnemers aanwezig waren, doch met 4 wedstrijden dit weekend had iedereen het voor het kiezen.

Matteo vertrok relatief goed en kwam als 4de het veld in voor een eerste lus.  Maar na een paar honderd meter sloeg de pech toe : toen hij een andere renner wou inhalen raakte Matteo een paaltje en vloog hij over kop.  Zijn fiets hing vast in het lint en tot overmaat van ramp was zijn helm kapot.  Nog wat groggy diende hij aan een heel lange inhaalrace te beginnen.  Ogenschijnlijk onbegonnen werk om in een wedstrijd van 20 minuten nog vooraan te geraken.  In de tweede ronde bedroeg Matteo zijn achterstand nog altijd 16 seconden maar was hij toch al flink genaderd op de 3 koplopers : Gilles Van Loo, Briek Debacquer en Kyano Cottignies.  Matteo slaagde er toch in om naar de koplopers te rijden en na een kleine rustpauze trok hij in de voorlaatste ronde ten aanval.  Hij sloeg een gaatje van een tiental meter en kon toch nog wegrijden van een sterk rijdende Gilles Van Loo.  Briek Debacquer werd mooi derde.

Volgende wedstrijd is zondag het Belgische Kampioenschap te Peer : hopelijk wat minder pech en brengt een nieuwe helm een nieuwe trui met zich mee…